Informatie

De AVAIKI parels zijn afkomstig van één van de meest afgelegen bewoonde eilanden in de Stille Oceaan: de Noordelijke Cook Eilanden. Op het eiland Manihiki wonen voornamelijk Maori. Het eiland vormt een atol. In de azuurblauwe lagune van dit atol worden schitterend gekleurde parels gekweekt in de natuurlijke kleuren groen, blauw, paars en zilvergrijs.

Elk jaar oogsten de parelkwekers een beperkte hoeveelheid parels van hoge kwaliteit. Alleen de beste kwaliteiten mogen de merknaam AVAIKI parel dragen.

De teelttechnieken onderscheiden zich van de rest door een volledig duurzame methode van het kweken van parels in acht te nemen. De kwekers respecteren het “Lagoon Management Plan of Code and Practice” en sparen hierdoor het milieu. De AVAIKI parels bieden het perfecte antwoord op het duurzaam produceren van de Zuidzee parel.

De overeenkomst met de uit Frans Polynesië afkomstige Tahiti-parel is dat de parel wordt gekweekt in dezelfde oestersoort: Pinctada margaritifera. De AVAIKI parels hebben (vanwege een specifieke ondersoort van de zwartlipoester) een groter kleurenpallet.